VAKANTIE (ARCHIEF)

Tijdens een regenbui moest ik denken aan een regenachtige vakantie die ik vroeger met mijn ouders beleefde. Ze huurden huisjes van een reisorganisatie die mooi weer beloofde. Nou doen alle reisorganisaties dat. Je ziet nooit plaatjes van slecht weer in die brochures. Als kind geloofde ik alles wat volwassenen me voorhielden, dus dacht ik dat we zeker mooi weer zouden hebben.

Op de dag van vertrek nam ik plaats achterop de Solex van mijn moeder nadat zij hem aangeduwd had. Mijn vader sjorde de koffer nog eens extra goed vast op de bagagedrager van zijn brommer. Zoals altijd vlak voor een vakantie had ik weer dat onbestemde maar prettige gevoel op avontuur te gaan.

We reden rustig de straat uit, maar de zware koffer achterop bij mijn vader zorgde ervoor dat het gewicht van het eitje (zo noemde men dit rijwiel met hulpmotor) teveel op de achterkant kwam te liggen. Het voorwiel kwam bij de eerste de beste hobbel los van de straat zodat hij met bromfiets en al onderuit ging. Moeder en ik stapte verschrikt af en hielpen hem met moeite weer overeind om daarna verder te gaan. Onderweg stopte we zo nu en dan om even te pauzeren. We gingen dan in de berm naast het fietspad zitten en nuttigde een bekertje fris en een broodje gebakken ei. Altijd een broodje gebakken ei. Het hoorde erbij als we naar onze vakantiebestemming reden en in de bermen pauzeerde.

Na uren getuft te hebben kwamen we eindelijk aan bij het huisje op de Veluwe. Het was mooi weer maar bewolkt. Ik rende meteen het bos in het avontuur tegemoet. ”Oh..eindelijk vakantie,” zong het door mijn hoofd. Ik rende verder en kwam bij een groot korenveld terecht waar ik een aar plukte die ik in mijn mond stak. Een vol kwartier lag ik daar aan de rand van het korenveld intens te genieten van de eerste momenten van mijn vakantie. De volgende dag zou ik gaan aftellen, wist ik. Dat deed ik altijd in de vakantie. Elke dag zou ik dichterbij het eind van de vakantie komen, wat het plezier een beetje drukte.  

De pret was van korte duur. De bewolking werd dikker en het begon te regenen. Ik rende terug naar het huisje waar een kop thee met een broodje op me wachtte. Het heeft een volle week flink geregend, precies zo lang als de vakantie duurde. Ik vervloekte de brochure met de zonnige plaatjes die ik thuis met mijn moeder had doorgebladerd.

De hele week zaten we binnen in dat muf ruikende huisje. Moeder was radeloos. Messen en een kaasschaaf die vreselijk bot waren. Geen vergiet waardoor ze de andijvie niet af kon gieten. Een koffiemolen die een hoop herrie maakte maar niet maalde, en ga zo nog maar even door. We deden af en toe een spelletje maar dat kon mijn teleurgestelde gevoel niet wegnemen die de verregende vakantie in een muf huisje bij mij teweeg had gebracht.

Voor degene die straks op vakantie gaan. Een fijne vakantie met aangenaam weer en tot later.

9 Reacties op “VAKANTIE (ARCHIEF)

 1. Vakantieherinnering, dat is een mooi moment nu 🙂
  Ik ging met vriend HteD wel eens op vakantie, huurden we ook een huisje (natuurhuisje.nl) en op een keer waren we ergens waar ik in de kelder kon slapen, want wij sliepen nooit bij elkaar. De kelder was de kinderruimte. Serieus, het barste van de pissebedden, en een bepist bed, heel smerig.

  • Sommigen schamen zich voor een mislukte vakantie. Mijn grootouders hadden buren die op vakantie- in Nederland- altijd mooi weer hadden, terwijl het dagenlang goot van de regen.

   • De meesten durven het niet toe te geven… Het is toch vaak ellende op vakantie… een slecht bed, slecht weer, eten dat verkeerd valt, autopech… altijd wat… Als ik echt aan rust toe ben, of aan vakantie dus, dan blijf ik thuis. Reizen is zo’n gedoe en vermoeiend.

   • Dan heb je ook nog de ”voorpret” Ik ken dit fenomeen niet. Vind het altijd een hoop gedoe dat inpakken en gestress voor je weggaat.

 2. Wij hebben vrienden die ieder jaar in Nederland of België op vakantie gaan en ze hebben werkelijk waar, iedere vakantie mooi weer. Hoe ze het voor elkaar krijgen!
  Wat heb je je vakantieverhaal beeldend geschreven. Met plezier gelezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s