17 Reacties op “ZESWOORDVERHAAL MET BEELD: GEZELLIGHEID

 1. Dit is een mooi contrast met de gezelligheid van nu, toen had men het mooie servies uit de kast gehaald voor visite, en tegenwoordig zit iedereen met een mok op tafel en tikken gebarentaal met een ding in hun hand.

  Ik vind ze alle 3 op elkaar lijken, zelfde neus en mond.

  • Speciaal servies voor de visite, dat klopt inderdaad. Tegenwoordig maakt het geen moer meer uit waaruit men drinkt. Op het werk hadden we plastic bekertjes. Die werden naarmate de jaren verstreken in het kader van het milieu steeds dunner waardoor je moest oppassen dat je er niet te hard in kneep. De oplossing was om twee bekertjes in elkaar te plaatsen wat het milieuvoordeel weer teniet deed. Ik had dan ook een eigen kopje met lepeltje, want die plastic roerstaafjes waren een ellende. Je kreeg de suiker niet goed door de koffie of thee geroerd.

 2. Pingback: Zeswoordverhaal: Gezelligheid – DOLDRIEST

 3. Dit is een echte ouderwetse foto zoals ze niet meer worden gemaakt. (Was er iemand jarig? Ik zie – denk ik – een fles eau de cologne op tafel staan.) Het is de sfeer. Als ik eraan terugdenk, vond ik het als kind saai, dat m’n oma’s en opa’s in de kamer “aan de praat” zaten. Kรณn ik nu nog maar even met ze praten…

  • Weet niet of er iemand jarig was. Ze zaten- grootouders en buurvrouw- vaak zo aan tafel. De fles eau de cologne stond meestal op tafel, bedenk ik me nu. Ik vond hun gesprekken altijd wel fijn, gaf me een vertrouwd gevoel ook al begreep ik vaak niet waar het over ging.

 4. aan het etiket te zien is de fles eau de cologne Vinolia Tres Chique, werd heel veel gegeven. Net of ik weer bij mn grootouders zit, maar ipv donkerbruin hout was er alles creme geschilderd. En automatisch komen er nog veel meer herinneringen terug.
  Berber

 5. Pingback: Jaaroverzicht: Veel meer dan zes woorden! – DOLDRIEST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s