THE TWO PAUL’S

Ik heb een aantal vragen gekregen hoe het staat met het onderzoek naar de vervanging van Paul na diens vermeende auto ongeluk. Het onderzoek is nog in volle gang en volg het met veel interesse. Toen ik bovenstaand fragment tegenkwam dacht ik aan een quote die ik ooit schreef in een filosofische bui:

Voor hen die niet willen zien

is een bril volstrekt overbodig.”

In bovenstaand fragment waar slechts één jaar tussenzit zie ik twee verschillende personen.

Waarom dit fragment. Omdat ik iemand zie worstelen met zijn nieuwe rol en ik dat interessant vindt. Een tikje meewarig maar ook humoristisch om te zien. Het gaat niet om wát er gezegd wordt- ik heb geen idee waar het over gaat- maar om het tenenkrommende acteren van Paul nr 2. De maniertjes, bewegingen en het proberen zo authentiek mogelijk over te komen maar ook de stem die hij probeert te imiteren. Dit gaat niet over het geluid zelf dat anders kan klinken omdat het om twee verschillende locaties gaat maar om de intonatie van de stemmen die verschillend zijn. Dat Paul met snor een aantal jaren ouder is dan de originele is- wat mij betreft- duidelijk te zien. De vorm van beide hoofden verschillen ook.

Alle begin is moeilijk, hij moest zijn draai nog vinden.

Met dit fragment neem ik voorlopig afscheid. Ik ga voor een aantal weken naar Limburg en hoop u daarna weer terug te zien

Hieronder een link om uw geheugen op te frissen

WILLIAM SHEPPERD

12 Reacties op “THE TWO PAUL’S

    • Leuk dat je dat schrijft. Ik heb al 30 jaar een tondeuse, gekocht bij een kappersgroothandel. Heb een hekel aan de kapper. Nu bepaal ik het zelf.en hoef geen afspraak te maken en het kost alleen een beetje stroom. .

  1. Sommige jongeren hebben nog heel lang babyvet in hun gezicht, tot het opeens verdwenen is en hun wangen ineens ingevallen zijn, waardoor het lijkt alsof ze totaal iemand anders zijn geworden. Ik snap heel goed dat je bij deze twee denkt dat het om twee verschillende mensen gaat, maar als ik naar hun ogen kijk, dan is dat volgens mij niet zo. Maar we zullen het waarschijnlijk nooit zeker weten.

    • Nou ja, babyvet, maar ik begrijp je scepsis wel. Ik was ook zeer sceptisch toen ik er voor het eerst over hoorde maar toen ik me er in ging verdiepen teleurgesteld dat ik zo in de maling genomen ben. Zoals je begrepen zult hebben ben ik inmiddels om. Het zijn niet de minsten die zich met het onderzoek bezighouden. Stemdeskundigen, deskundigen op het gebied van bodylanquage, fotografen, mensen uit de videowereld die opnamen minutieus bekijken, een vrouw uit de advocatuur die tegenstrijdige verklaringen onderzoekt. Allemaal mensen die de waarheid boven tafel willen hebben. en verder video opnamen van mensen in zijn omgeving maar ook ”Paul”’die zich regelmatig verspreekt, etc. Het is zeer interessant. Hoe het verder gaat wachten we af. Dat het uitkomt is zeker men denkt na zijn dood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s