RECHTOP

”Hij moet er rechtop in.”

”Oh, gut dat wist ik niet, ik zal het tegen hem zeggen.”

Deze zinnen ving ik op van twee vrouwen die voor een huis met een tuin stonden terwijl ik langsliep. Het wekte mijn nieuwsgierigheid omdat het voor mij volstrekt onduidelijk was waar het over ging. Had die ene vrouw gezegd: ”De margarine is in de bonus bij A.H,” en de andere geantwoord: ”Dan ga ik meteen langs,” dan had ik er geen aandacht aan besteed. Het is volkomen duidelijk wat er wordt bedoelt.

Maar in dit geval niet

Het is een HIJ, dat er rechtop in moet, volgens die ene vrouw. De andere vrouw ”wist dat niet” en ”zou het tegen hem zeggen.” Het is raadselachtig en kan van alles zijn dus mijn fantasie deed zijn werk.

De  vrouw van wie hij er rechtop in moet is ervaren en weet na vijf kinderen zo onderhand wel hoe de lepel door de pap glijdt. De andere vrouw is haar alleenstaande vriendin die sinds kort gezwicht is voor een buurman met dezelfde status die altijd ongevraagd haar paadje veegt. Ze had hem wel door maar ze gaf nooit sjoege als hij glimlachend naar binnen keek. Toen hij dat op een dag weer deed struikelde hij over een tegel die gemeen iets boven de anderen uitstak.

Die tegel lag er al een tijd dus misschien viel ie met opzet

We zullen het nooit weten.

Nu was buurvrouw niet van steen dus ze spoedde zich naar buiten om hem overeind te helpen waarna ze vroeg of hij een kop koffie lustte. ”Heel graag,” zei buurman En zo is het gekomen, ze drinken sindsdien regelmatig samen koffie.

Het heeft nog ruim anderhalf jaar geduurd, maar op een zwoele namiddag kwam het er dan toch van, of eigenlijk ook weer niet. ”Wil je het huis verder eens zien?” vroeg ze met een lichte vibratie in haar stem. Ze had gevoelens gekregen waar ze voorheen het bestaan niet van wist. Nou, dat wilde buurman wel zodat ze even later boven in de slaapkamer belandden alwaar de volgende conversatie plaatsvond:

Hij : ”Wat een mooi bed.”

Zij: ”Vind je? Het komt van Ikea maar het ligt lekker,”

Even later lagen ze- na zich van de ter zake doende kledingstukken ontdaan te hebben- onwennig op bed.

Hij: ”Wat moeten we nu.”

Zij: ”Ik heb werkelijk geen idee.”

En zo gebeurde het dat deze vrouw een dag later haar avontuur van de vorige dag met haar vriendin besprak. Die gaf uitgebreid voorlichting over de bloemetjes en de bijtjes en kwam precies bij de ontknoping toen ik daar langsliep.

”Hij moet er rechtop in.”

Oh gut, dat wist ik niet, ik zal het tegen hem zeggen.”

6 Reacties op “RECHTOP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s