”OR IS IT”

Zo dat was het dan, na de twee voorgaande blogs geschreven te hebben zit ik nu in wat rustiger vaarwater. Deze zijn zeer goed bezocht zodat je kunt stellen dat het onderwerp bij veel mensen leeft. Uiteraard niet te vergelijken met die van de onderzoeker die ook nog eens- naast de vele lovende- ook minder lovende reacties krijgt. Dat laatste betreft de fans die het niet kunnen verkroppen dat aan Paul getwijfeld wordt. Want stel je voor, je loopt alle concerten af- geen idee wat een kaartje kost maar het zal niet gering zijn- en dan lees je dat je al die jaren naar een surrogaat Paul hebt zitten kijken.

Of niet.

Ik werkte in het begin van mijn postale loopbaan als postbesteller en moest voor het eerst een wijk lopen dat het rooie dorp genoemd werd. In één van de woningen stond een paard in de keuken, zo werd mij verteld door een ervaren postbesteller. Ik geloofde het niet en dacht aan een grap tot ik aan het eind van de wijk bij dat huis aankwam. Voor de deur stond een schillenkar en in de keuken een paard. U leest het goed, niet in de gang maar in de keuken. Om het paard enig gerief te bieden was op de vloer stro gelegd. Een vrouw zat op een stoel naast het fornuis in een pot te roeren. Zij was de vrouw van de schillenboer. De ervaren postbesteller werd niet geloofd maar had wel degelijk de waarheid gesproken. Het meest ongelofelijke kan soms waar zijn.

Update. De schrijver van The Memoirs heeft via mail aan de onderzoeker laten weten dat William onder de indruk is van een aantal van zijn presentaties. William volgt onderzoeker dus. Dat is wat de onderzoeker en zijn volgers zich al een tijd afvragen.

Advertenties

11 Reacties op “”OR IS IT”

 1. Ik geloof je. Toen we nog in een stad woonden, zag mijn man een verre buur een pony door de voordeur naar binnen stampen. Door het slaapkamerraam boven zagen we de pony op het piepkleine koertje staan verloederen. Hij balkte teveel. Onze dochter had in die tijd een Senegalees vriendje. Toen ze voorbij het huis van de ponyman wandelden, begon hij de jongen uit te schelden voor al wat lelijk was in zéér racistische taal, hij dreigde met slaan en geweld. Gewoon omdat hij donker van huid is.
  De man en zijn gezin werden uit de woning gezet. Teveel overlast in de buurt van pony, roepen, vechten, dreigen, enz. De pony had een hoger IQ en betere manieren dan zijn eigenaar.
  Nogmaals, ik geloof je, de werkelijkheid overtreft vaak de fictie.
  Ik blijf benieuwd naar de werkelijkheid van Paul Mc Cartney…

  • Met interesse gelezen. Ik besef natuurlijk dat het voor de meesten een ongeloofwaardig verhaal is maar daarom niet minder waar. De schillenboer kwam al in mijn vroege jeugd de schillen ophalen. Ook kwam de scharensliep, de bakker en de haringman aan de deur. Het rooie dorp bestaat nog steeds maar staat niet meer als zodanig bekend. Er wonen nu grote gezinnen in het ”dorp” dat vroeger een a-sociaal imago had maar nu allang niet meer.

   Wat het laatste betreft, ik ben ook benieuwd, het is ook vreemd allemaal. Als ik alles moet beschrijven wat ik tegengekomen ben kan ik nog wel vijf blogs vullen. De video’s maar ook wat de onderzoeker verder uitgezocht heeft, de details etc etc. tot in regionen die ons niet bekend zijn. Voor degene die zich er in verdiept hebben is het zelfs nog ingewikkeld. Mocht er meer bekend worden dan besteed ik er zeker aandacht aan.

   • Van een schillenboer had ik nog nooit gehoord. De scharensliep en Gaston van den haring kwamen bij ons ook langs… en uiteraard de bakker. Iedere dag drie broden voor het grote gezin. Ook de groenteboer en melkboer kwamen langs.

    Benieuwd of er meer nieuws komt van Paul Mc Cartney.

    Geniet verder van het weekend!

 2. Wij hadden DirkJan Boerenkool in Harderwijk, hij haalde elke week onze schillen en groente afval op. Hij kwam met een bakfiets waar een grote bel aan hing. Ik geloof je verhaal Edwin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s