JOHN, WILLIAM, GEORGE EN RINGO

Voorwoord.

Als Beatlefan zoek ik regelmatig naar artikelen over The Beatles. Het blog dat uit twee delen bestaat is een verslag n.a.v het gerucht over de dood van Paul Mc Cartney dat regelmatig en ook nu weer de kop opsteekt. Hij zou vervangen zijn door een ander. Ikzelf sta er vooralsnog neutraal in maar volg de bevindingen van een onderzoeker met grote interesse omdat het zó onwaarschijnlijk is dat het waar zou kunnen zijn. Dit blog gaat over zijn bevindingen.

Het gerucht.

Het gerucht dat Paul Mc Cartney in 1966 bij een tragisch auto ongeluk om het leven is gekomen is mij bekend. Op de hoes maar ook in songs van Sgt Pepper Lonely Hearts Club Band dat in 1967 uitkwam staan vele aanwijzingen waaruit de dood van Paul zou blijken. Zo staan de Beatles voor een graf waarop de basgitaar van Paul ligt. Naast de Beatles in kleurig ornaat staat een kopie van hen in begrafeniskleding. Waarom dit de basgitaar van Paul is? Paul was linkshandig en zo ligt die gitaar in de vorm van witte begrafenisbloemen ook op zijn graf. Een grap van de heren en hun management, zij het een lugubere was toen mijn gedachte. Nu gaan die geruchten opnieuw door een boek dat in 2009 verscheen. De onderzoeker van het 666 pagina tellende boek viel bij het lezen van de ene verbazing in de andere. Over dat boek later meer. Hieronder een verslag van de onderzoeker in mijn eigen woorden.

Het onderzoek

Paul is dood, zo beweren sommigen maar volgens anderen leeft hij ergens in de anonimiteit. Hij moest vervangen worden want de show must go on. Zeker in de tijd dat the Beatles immens populair waren. Werd zijn dood bekend dan zouden velen een trauma oplopen. Beatlemania was massahysterie dus was men bang dat zelfs zelfmoorden het gevolg zouden zijn. Maar misschien was de grootste reden voor het vervangen van Paul de giga opbrengsten die de  Engelse staat zou mislopen als het Beatles imperium ineen zou storten. Het grote geld dat de staat ook nu nog incasseert want de albums van the Beatles doen het nog uitstekend. Net als de albums van ”Paul” die nog steeds optreedt. Die winst- hij is miljardair- geldt dus niet alleen voor ”Paul.” ”Sir Paul McCarney” is big business en tweemaal onderscheiden dus dat zegt genoeg. John Lennon die ook onderscheiden werd stuurde deze terug met een begeleidende brief, hij wilde niet meedoen met de society (Er wordt zelfs over secret society gesproken) Hij werd vermoord door een fan.

Wie is de vervanger van Paul?

Volgens de onderzoekers is dat William Shepperd, een veelzijdig musicus die vroeger in verschillende bands speelde. Hij wordt ”the man with the thousand voices” genoemd en trad onder verschillende namen op waaronder Phil Ackrill (vroege jaren). Bill Shepperd en Billy Shears zijn andere aliassen van William. Na de dood van Paul in 1966 toerde de Beatles een tijd niet. Die tijd moest gebruikt worden om William naar Paul te transformeren. Een rol die hij tot op de dag van vandaag speelt. Linkshandig een gitaar bespelen als je rechtshandig bent kost veel moeite dus dat moest hij leren. Dit wbt het podiumwerk. In de studio tijdens opnames speelt hij gewoon rechtshandig. Plastische chirurgie deed hem veranderen in Paul. In ”67 kwam Sgt Pepper uit.

De jonge William Shepherd als Phill Ackrill (links)

werd Paul Mc Cartney (rechts)

Wordt vervolgt.

Advertenties

12 Reacties op “JOHN, WILLIAM, GEORGE EN RINGO

    • Het stikt van de complottheorieën, Henk. Ook over dit onderwerp wordt veel onzin geschreven. Veel sensatie en effectbejag maar dit onderzoek is zeer gedetailleerd en daarom trekt het mijn aandacht.

  1. Het werd ook beweerd toen Elvis dood ging. Daar waren genoeg bewijzen van. Van Paul weet ik het zo net niet. Waarschijnlijk komt men daar niet meer achter?

    • Het verschil met Elvis is dat hij geen vermeende vervanger heeft en Paul- volgens het onderzoek- wel en dat maakt het interessant en het uitzoeken waard. Of men er achterkomt? Men denkt dat William dat zelf wil dmv dat boek dat het e.e.a onthuld. De waardering van zijn werk gaat nu naar de dode Paul en niet naar William zelf, bovendien lijkt het me nogal wat om 52 jaar lang een rol te spelen. Toch denkt men dat de volle waarheid pas na zijn dood bekend wordt.

  2. Het bericht over Elvis was dat hij elders door leefde en dus niet dood was.Wat Paul betreft , ik vind het een super zanger die prachtige dingen heeft gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s