FROUKJE

De naam vermoed een aardig vrouwspersoon, maar Froukje was een nare dame. Irritant in alle opzichten en snauwen ipv praten als haar iets niet beviel.

Froukje had een relatie met Kees wiens achternaam Kudding was en daar kon ze absoluut niet mee leven. Ze had hem om die reden definitief de rug toegekeerd. Ze hield van Kees maar aan die naam kon ze niet wennen. Ze had hem gesmeekt zijn naam te veranderen in Pudding maar dat weigerde hij telkenmaal. Het scheelde maar één letter dus zó duur kon het niet zijn. Ze had het desnoods zelf willen betalen, maar nee het was een principekwestie vond Kees, en terecht. Principes zijn mooi maar Froukje had daar geen boodschap aan dus had ze een streep onder de relatie gezet.

Ik heb eens een pizza met haar gegeten maar geneerde me plaatsvervangend dood toen we moesten afrekenen bij het lieftallige meisje dat ons bediende. ”Heeft het gesmaakt?” vroeg ze met een enthousiasme dat je alleen aantreft bij meisjes die nog onbevangen in het leven staan.

”Lekker,” antwoordde ik zonder te overdrijven.

Hij smaakte goed en de korst was krokant zonder hard te zijn. Froukje echter begon een verhandeling dat het haar niet gesmaakt had en waarom. Ze genoot zichtbaar van haar kookboekenwijsheid die ze onder de neus van het meisje wreef. Het eerst nog zonnige gezicht van het kind veranderde langzaam in een treurig smoeltje. Ze wist absoluut geen raad met deze opgedirkte vrouw die hoog op haar ego-paard gezeten bleef doordraven. Het meisje keek schichtig om zich heen en vertoonde zelfs vluchtgedrag.

Toen we het pand verlieten kon ik het woord ”trut” niet onderdrukken. Ik wilde het niet, maar het was eruit voor ik er erg in had. Uiteraard viel mijn opmerking niet in goede aarde. Ze wierp haar hoofd in de nek en liep kwaad de avond in.

Ik heb haar nooit meer teruggezien.

Advertenties

29 Reacties op “FROUKJE

  1. haha. Tjonge zeg.
    Ik ging van de week een ijsje bij de Hema halen en dat was me toch een aardig meisje in de bediening. Om niet te zeggen een superaardig meisje. Ze studeert vast nog. Dat hoop ik tenminste. Als die niet op de theaterschool zit dan eet ik me hoed op. Zo een leuk grietje. Me hele dag was goed. Maar ik wilde haar wel eigenlijk van die toonbank vandaan halen. Jij moet op een podium. Dat was wat ik dacht. Ach ja, er zijn zoveel leuke mensen in de gewone wereld. Gewoonweg niet te filmen.
    Ik kende trouwens een heel aardige Froukje. Echt heel aardig.
    Nou, ik ga maar weer eens naar een ander blogje. De groeten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s