MISSELIJKMAKEND

Ik kijk bijna nergens meer van op maar vanmorgen las ik een bericht op teletekst waardoor ik dit wél deed.

Het stond er echt. Ik was eerst verwonderd maar dat maakte al snel plaats voor kwaadheid. Een verlate 1 aprilgrap misschien, maar ook als aprilgrap kan dit niet door de beugel.

Steeds kwader werd ik en ik dacht: ”Ben ik de enige soms?” Ik las geen verontwaardigde reacties op het nieuws en ook het journaal maakte er geen melding van. Misselijkmakend om mensen die van de gemiddelde norm afwijken zó af te wijzen en daardoor diep te kwetsen.

Denkt u daar even aan als u op 4 mei de zelfbenoemde ubermenschen van de Vereniging Erepeloton Waalsdorp de slachtoffers van het nazi regiem ziet herdenken. Maar niet alleen zij, ook de kijkers en het publiek dat zich niet meer hoeft te ergeren aan de erewacht waar ”dikke” mensen tussen staan-”omdat het afleidt, terwijl ze respect moeten uitstralen”- moeten zich de ogen uit de kop schamen.

Advertenties

13 Reacties op “MISSELIJKMAKEND

  1. Ik las het ook (op de site van de NOS) en heb het voorbij zien komen bij 1-Vandaag of zo. Ik had dezelfde reactie als jij. Beschamend! En dat uitgerekend bij een 4 mei-herdenking. Wie verzint zoiets? Te erg voor woorden!

  2. Ik verwonder me ook over dat er zo weinig commotie over is geweest. En hoe het nu verder gaat? Het laatste wat ik hoorde was dat ze overwogen het zelfs helemaal niet door te laten gaan. Maar dat zal toch niet? Als mensen echt geklaagd hebben over dikke mensen dan zijn zij in ieder geval niet bezig met doden herdenking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s