VOGELHUIS

Daar zit ik dan in mijn nieuwe woning. Alles is voorspoedig gegaan maar zal u niet vermoeien met het proces. Velen van u hebben dit meegemaakt dus u  weet ongetwijfeld wat er allemaal te gebeuren staat voor je eenmaal ”over bent.”

Van de week moest ik bij de Gamma zijn voor wat moertjes en schroefjes.Toen ik afgerekend had zag ik bij de uitgang een stel vogelhuisjes staan die behoorlijk afgeprijsd waren. Vijf euro was de prijs dus nam ik er een mee. Thuis gekomen bleek het van niet al te beste kwaliteit te zijn. Het zat met krammen aan elkaar dus joeg ik er een paar spijkers in waarna ik het geval op mijn balkon zette. Ik had nog een snee oud brood die ik erin legde zodat de vogels zich er tegoed aan konden doen, maar tot op heden geen vogel gezien.

Ik kom uit de stad dus veel verstand heb ik er niet van. Al starend naar het vogelhuis bedacht ik dat om succes te hebben je op zijn minst een tuin moet hebben en geen balkon zoals ik. Jammer, maar gelukkig weet ik iemand die wél een tuin heeft maar geen vogelhuis. Ze is morgen jarig. Een cadeau heb ik dus al.

 

Advertenties

17 Reacties op “VOGELHUIS

  • Het huis (waar ik dus woon) zit stabieler in elkaar dan het vogelhuis dus zal het er straks nog staan. Loop regelmatig in de natuur dus ben het gewend maar nog een leek wbt vogelhuisjes.

 1. Meestal zijn het meeuwen die op het brood afkomen, de kleinere vogels kunnen zich weer te goed in de natuur. Je kunt ook een vetbol of pindaslinger ophangen ,gewoon proberen. Succes Edwin!

  • Gistermorgen zat er een kraai bij het vogelhuis maar hij twijfelde of hij het brood zou pakken. Het vogelhuis heb ik nog ze was niet thuis dus misschien hou ik het wel, zou leuk zijn als die kraai of andere vogels nog eens langskomen. Misschien ook wat pinda’neerleggen

   • Als het gaat vriezen kun je vast wel zien welk gevogelte belangstelling toont. Vogels zijn ook dol op spek zwoerdjes. Ik zou het huisje niet meteen weg doen.

 2. Mooi laten staan. En maak het een kraai of ekster niet te makkelijk, is echt genieten hoe ze hun best gaan doen iets te pakken te krijgen. Bij de pindakaaspot heb ik gaas gespannen, wel groot dat kleine vogels er makkelijk doorheen kunnen. Maar eksters en kraaien kunnen niet meer met de pot gaan vliegen. Soms vond ik die plastic potten op het garagedak! Ik jok niet! En glazen potten lagen vaak kapot op de grond. Nu met dat gaas is het prachtig om te zien hoe ze hun best doen er toch van te snoepen, want het lukt de meesten ook.

  Bij mij eten de vogels niet van pinda slingers en vetbollen hoeven ze ook niet. Maar smeuiige pindakaas wel. Echte vogelpindakaas happen ze wel wat uit maar ze doen wel een maand met zo’n pot, in tegenstelling tot de goedkope aldipindakaas.
  Eigenlijk zit er in brood en gewone pindakaas teveel zout voor vogels, vooral in de winter (als het goed gevroren heeft) kan dat een probleem zijn omdat er dan niet genoeg te drinken is. Het wordt afgeraden zout aan vogels te geven.

  Bedenk wel dat vogels een tijdje “de kat uit de boom” kijken. Bij mij duurde het ook een jaar! maar ze krijgen hier in de wijk zoveel dat ze allemaal obesitas hebben.

  • Goede tips! Hij staat er nog maar na die kraai niks meer gezien. Geduld hebben dus maar dat gaat me goed af. Op mijn vorige adres hadden alle vogels obesitas vooral meeuwen. Dat komt door het voeren aan de waterkant. Dat trok ook de nodige ratten aan. De buurman heeft er in de loop der tijd verschillende gevangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s