ALWAYS GEDRUPPEL

Het lijstje meest irritante reclamespotjes is weer bekend. Zelf irriteer ik me behoorlijk aan reclames en helemaal als die over brillen gaan. De concurrentie is moordend, de Pearl, Eye Wish en Specsavers buitelen over elkaar heen om de gunst van de klant. Jan Smit kan ik niet aanhoren met dat Pearl zeikstemmetje van ‘m. Er is echter één reclame die ik niet alleen irritant vind maar waar ook een behoorlijke taalfout in zit.

Ik heb het over de reclame van Always dat o.a in inlegkruizen doet. Het spotje laat een blije vrouw zien die van haar urineverliesprobleem verlost is dankzij een inlegkruis. De camera brengt haar heupwiegend in beeld met zicht op haar billen terwijl het probleem zich aan de voorkant bevindt. Ze vertelt dat ze nu weer een grapje kan aanhoren zonder dat er iets gebeurt in haar vooronder. Maar nu komt het. Ik neem aan dat die reclamejongens uitstekend in taal zijn en het spotje nog eens goed hebben gecontroleerd alvorens het vertoond wordt. Ook de inlegkruizenfirma zelf zal het eindresultaat bekeken hebben maar is het nou niemand opgevallen dat er een behoorlijke fout staat in het zinnetje dat op het eind te zien is?

Always discreet voor urineverlies.”

Zoals het daar staat zouden de dames juist meer gaan druppelen door dit product. Zelfs taalgoeroe Wim Daniels heb ik er niet over gehoord dus moet deze jongen die always discreet en slechts in bescheiden kring bekend is het voortouw nemen. Het is TEGEN urineverlies. Ook ik maak weleens een taalvout ehh..fout maar ben slechts een amateur die zichzelf een aantal vaardigheden op taalgebied heeft aangeleerd, maar wat die reclamejongens en meiden presteren is werkelijk ongelooflijk. Ziet u ze al zitten rond de tafel op zoek naar mooie zinnen om druppelende dames te overtuigen? Ik wel, ieder woord wordt op een schaaltje afgewogen en gesmeed tot wervende zinnen en dan dit foute zinnetje dat niemand opvalt. Niet te geloven!

”Always discreet voor urineverlies.”  No way voor mij als ik een druppelende dame was.

Advertenties

19 Reacties op “ALWAYS GEDRUPPEL

 1. Ik haat deze reclame sowieso. Ze praten inderdaad urineverlies aan. Alsof alle dames dit probleem hebben. Ik vind het gewoon niet normaal en als bijlange na nog niet druppelende vrouw irritant en gênant. Droge groet, en dat hoop ik zo te houden.😊

 2. n ieder geval maak jij nu ook gratis reclame.
  Ik zou trouwens ook niet zeggen ‘tegen’ want het voorkomt het niet. Dus zou het eerder ‘bij’ moeten zijn.

  Een paar mooie wiegende billen zijn wel interessanter om naar te kijken dan een saaie broek aan de voorkant.
  Maar ik ben bang dat alle wiegende vrouwen hierdoor voortaan wel anders bekeken zullen worden 🙂

  • ”’Bij,” daar ben ik ook niet ”tegen.” Wat die broek betreft, je gaat ook niet naar iemands achterhoofd kijken als het om het gezicht gaat. Reclame maak ik niet, het is anti reclame

 3. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar in jouw stukje staat ook een irritante taalfout. Je kunt je niet ergens aan irriteren, maar iets kan je wel irriteren en daar erger je je dan aan.
  De meeste reclames zijn knap irritant en taal- en spreekfouten komen akelig vaak voor en daar kan ik me wild aan ergeren.

  • ”Irritante taalfout,” vind het nogal ver gezocht. Ik heb niet willen muggenziften in mijn stukje, maar de taalfout van dit reclamebureau vind ik onbegrijpelijk, ook van de firma die dit niet opgevallen is. ”Voor” of ”tegen” is nogal een verschil als het om dit product gaat. Reclames en spreekfouten, je komt ze dagelijks tegen, daar irriteer ik me- zeg maar- erg aan.

 4. Reclames over damesverband en/of incontinentie”luiers” vind ik sowieso irritant. Bijna zou ik zeggen: rete-irritant maar dat staat dan weer haaks op jouw bericht (-:
  Ik erger me mateloos aan reclames. Meestal als we iets op tv willen zien, nemen we het op en kijken we alles een kwartier later af. Dan kunnen we de reclames doorspoelen…

  • Doe ik ook. Als er een aardige film op de commerciëlen is neem ik die op. Want twintig minuten film en dan vijf minuten reclames daar heb ik geen zin in. Vind bijna alle reclames irritant.

 5. Over taalfouten gesproken: irriteren is geen wederkerig werkwoord. Je irriteert je niet ergens aan,maar je ergert je ergens aan. Of iets irriteert je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s