PUNT

Soms denk ik nog weleens aan Punt.

Ik schreef zo nu en dan een stukje en wilde dat onderbrengen bij een weblog. Dus ging ik op zoek en kwam bij mijndomein terecht. De naam VULPEN leek me wel wat, to the point want het gaf aan wat ik wilde, nl. schrijven. Zeer verbaasd was ik dat die domeinnaam nog vrij was. Dat niemand daar nog eerder aan gedacht had.

Toen ik daar eenmaal begonnen was bleken veel Punters aparte namen te hebben. Hier een kleine greep: ÁMEHOELA, AMENSAMEN, FAMILIELUKJE, GEZELLIGSAMENAFVALLEN, GOUDENHART, LADYSHUNSHINE, LIVETOLOVE, KEEPONSMILING

Hoe weet ik al die namen nog zult u zich afvragen. Nou, die weet ik omdat ik mijn stukjes door de jaren heen opgeslagen heb. Het desbetreffende stukje ging over AWARDS die bevriende bloggers elkaar wilde toekennen. Ik wilde eerst niet meedoen maar ging toch overstag omdat ik in dat aardige gezelschap geen spelbreker wilde zijn. Dat ik niemand wilde overslaan zullen de mensen begrijpen die mij kennen. Ik strooide dus met die AWARDS alsof het pepernoten waren.

Echter, toen ik s’avonds in bed lag begon het te spoken. Had ik misschien iemand overgeslagen? Stel je voor dat ik AMEHOELA vergeten was, zou ze me dat ooit kunnen vergeven? Had ik KEEPONSMILING wel bevredigd? Want stel je voor dat dat niet zo was, dan zou het de rest van haar leven KEEPONCRYING zijn. GEZELLIGSAMENAFVALLEN zou zich gezellig samen gaan volvreten als ik ze per ongeluk overgeslagen had. En wat te denken van FAMILIELUKJE. Deze familie zou niet langer meer lukken. De echtelieden gingen scheiden, dochter ging zich prostitueren terwijl zoon een capuchon opdeed, een Marokkaans accent aannam en naar Syrië vertrok als Jihaatstrijder (als die toen hadden bestaan)

Had ik ze echt allemaal gehad? Het spookte nog steeds door mijn hoofd.

LADYSUNSHINE wilde ik niet vergeten omdat ze van de zon houdt die dan voorgoed zou verdwijnen. Alleen donkere wolken zouden er nog overblijven in haar eerder zo lichte bestaan. In het leven van LIVETOLOVE zou nog slechts liefdeloosheid zijn terwijl ze zo verzot is op de liefde. GOUDENHART had nog steeds een hart van goud maar het voelde aan als steen. Bij AMENSAMEN vielen ze gezamenlijk van het geloof, van bidden kwam niets meer.

Toen ik opnieuw iedereen nagegaan was en tot de conclusie kwam dat ik niemand was vergeten viel ik in slaap. Ik droomde over GEZELLIGSAMENAFVALLEN.

Maar met wie?

Advertenties

16 Reacties op “PUNT

 1. Haha Edwin gezellig etc. dat was ik. En geen zorgen hoor, is allemaal goed gekomen. Ja, was een leuke tijd bij punt. Ik heb me een slag in de rondte geblogd en er 4 boekjes aan over gehouden.
  Ik vond jouw site met oude nummers zo leuk. Weet je nog? En de awards? Brrr een crime vond ik het.

  • O, was jij dat, GEZELLIGSAMENAFVALLEN? dat wist ik niet. Ik vond het ook een leuke tijd.maar was ook aan iets nieuws toe. Het nieuwe Punt waarbij alles veranderd was en nogal ingewikkeld om het opnieuw in te stellen vielen samen. Soms denk ik dat toeval niet bestaat Aan die site met muziek uit de jaren zestig beleefde ik ook plezier. Maar omdat het ook onder Punt viel moest ik daar ook een punt achter zetten.

  • Ik ben soms ook niet bekend met het onderwerp waar mensen over schrijven maar toch kan ik ervan genieten. Een goeie slotzin wordt in cabaretkringen ook wel de pleiterik of wegwezer genoemd.

 2. wist je dat fotografen doorgaans heel gevoelige en lange tenen hebben ? Sinds ik mijn fotosite heb en actief ben in de fotowereld heb ik veel mensenkennis opgedaan. Meestal vertel ik de mensen dan ook maar doodleuk wat ze graag willen horen over hun fotowerk maar ik maak graag een uitzondering voor hen die iets willen leren van opbouwende kritiek, en er ook nog eens voor openstaan.

  Awards ? = vriendjespolitiek. Ben jij lief voor mij …. dan ben ik lief voor jou 🙂

  • Door de jaren heen wordt je wel wijs, dat geldt ook voor het bloggen. Je voelt aan of mensen kritiek hebben om de kritiek of dat ze opbouwende kritiek hebben. Awards worden vooral gegeven aan vriendjes. Ik blog altijd met een zekere ironie dus gaf ik ze aan iedereen die mij bekend was. Het is een spelletje dat sommige bloedserieus nemen en juist daarom strooide ik ermee waardoor ik de waarde ervan- in mijn ogen- onderuit haalde..

 3. Die goede oude tijd bij Punt, is toch jammer dat het zo leegliep daarna, heb van je logjes genoten op punt maar geniet hier net zo goed..

  Je puntje goud van oud vond ik ook heel leuk, die plaatjes van vroeger doen me net iets meer dan de muziek van deze tijd…

  Liefs Marianne

  • Denk dat het voornamelijk kwam door de verandering. ik vond het tamelijk ingewikkeld om de site opnieuw in elkaar te zetten. Die verandering was geen verbetering en volgens mij was dat de reden dat veel mensen Punt hebben verlaten. Die goudvanoud site vond ik ook leuk om te doen maar was ook van Punt. Heb ook genoten van jou Country muziek. Maar goed…het is allemaal verleden tijd en zijn hier verder gegaan. Liefs en tot later

 4. Op punt.nl schreef ik mijn eerste blog. Ja, er waren leuke, vreemde en veelzeggende punt.nl-ers. Jammer dat ik de meeste uit het oog ben verloren.

  Awards volg ik niet en zeggen mij weinig.
  Leuke verhalen en reacties onthoud ik en waardeer ik gewoon.

  Vrolijke vakantiegroet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s